Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra Tudatos Konyhája
1. évad 4. rész
Elkészítés
A paradicsomszószhoz másfél fej hagymát durvára vágunk.
Egy közepes serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a durvára vágott hagymát a lereszelt zellerrel. Közepes lángon 15 percig fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk és további 3 percig pirítjuk, majd beletesszük a mazsolát, mézet, a citrom levét és az egész paradicsomokat a levével együtt. Magas lángon felforraljuk, majd közepes lángon 20 percig főzzük, amíg a paradicsom teljesen szétesik és a mártás kissé besűrűsödik.
A paprikák és a paradicsomok felső harmadát levágjuk, csumájukat kiszedjük és egy nagy tepsire rakjuk a kalapjukkal együtt.
A töltelékhez a rizst lobogó sós vízben feltesszük főni, ha megfőtt, leszűrjük.
Egy nagy serpenyőben az olívaolajon az apróra vágott hagymát és 2 gerezd felszeletelt fokhagymát üvegesre párolunk, rádobjuk a finomra aprított gombát és lepirítjuk. Beledobjuk a fenyőmagot és a mazsolát, belekeverjük a rizst. Hozzáadjuk a fedarabolt paradicsomot és összeforgatjuk. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a cukkinit, ezt is belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és mentával.
A paprikák belsejét sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy kevés cukorral. A tölteléket mindegyikben kb. ⅔ részig töltjük és rárakjuk a tetejüket. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt készre sütjük. Tálaláskor meglocsoljuk a szaftjával, kevés olívaolajjal és megszórjuk aprított petrezselyemmel.