Kapcsolódó műsor:
A Boldogság Receptjei
1. évad 2. rész
Elkészítés
10 tojást főzünk keményre, kihűtjük, majd megfelezzük őket, vegyük ki a sárgájukat, a fehérjéket pedig egy kizsírozott tepsibe helyezzük. A 25 dkg sonkát és 25 dkg gombát apróra vágjuk a snidling felével együtt. 4 evőkanál libazsírral együtt rövid ideig pirítsuk langyos tűzön, sózzuk, borsozzuk. Majd adjuk hozzá az összetört tojás sárgákat és a fűszereket.
Egy rottyanás után vegyük le a tűzről és az elkészült tölteléket töltsük a tojásfehérjékbe. Az apróra vágott metélőhagyma másik felét ráhelyezzük a töltelékre és hideg tejföllel burkoljuk őket.
Tálalás előtt előmelegített sütőben, 150 fokon 3-4 percig süssük.