Kapcsolódó műsor:

Tájak, Ízek, Hagyományok – Bede Róberttel
1. évad 4. rész
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni, utána felpaprikázzuk.
Tejfölt összekeverünk túróval, ezt a burgonya tetejére halmozzuk, megszórjuk pirospaprikával és karikára vágott lilahagymával.
Rozmaringos pecsenye: a kicsontozott sertéstarja szeleteket sózzuk, borsozzuk. A sütés zsírban történik, mindkét oldalát megpirítjuk, majd kivesszük pihentetni. 10-15 perc pihentetés után a tarja szeleteket visszarakjuk a serpenyőbe, mellé tesszük a felkarikázott kolbászt és alacsony lángon fokhagymával és friss rozmaringgal készre sütjük. A kész szeleteket a kolbásszal, vágott petrezselyemmel tálaljuk a topfekas mellé.