Kapcsolódó műsor:
A Világ Késsel-Villával
1. évad 6. rész
Elkészítés
A csirkemellet sózzuk, római köménnyel és borssal fűszerezzük. Forró sütőben 20 perc alatt megsütjük. Kevés kukoricaolajat másik edényben felmelegítünk és a felcsíkozott tortilla darabokat megpirítjuk benne. Kiszedjük. Ebbe az olajba tesszük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot és babérlevéllel, római köménnyel, őrölt korianderrel, fűszerpaprikával, cayenne borssal fűszerezzük. Néhány darab tortillát is beleteszünk, sózzuk, majd felengedjük az alaplével és 30-40 percig főzzük. A megfőtt levest pürésítjük, beletesszük a vágott csirkemellet, hozzáadjuk a pucolt, apróra vágott avokádót és külön kínáljuk mellé a friss koriandert, az újhagymát, a reszelt cheddar sajtot, valamint a pirított tortillát.
(Fotó: Sándor Katalin)