Kapcsolódó műsor:
Urban Grill
1. évad 3. rész
Elkészítés
1,5 liter transfusion ( gapefruitos ipa ) sört visszaforralunk kb,0,5 literre.
Cukrot karamellizálunk,madj belevágunk 2 db meghámozott narancsot,reszelt gyömbért,kevés szegfűborsot és öntünk hozzá egy kevés narancs levet. Amennyire lehet elfőzzük a levét ezután botmixerrel simára dolgozzuk. Ezután ízlés szerint felhúzzuk a sörredukcióval és együtt forraljuk míg szósz sűrűségű lesz.
A hízott kacsamell bőrét húsig vékonyan bevagdossuk átlósan úgy ,hogy szép kockás legyen, és szépen leformázzuk.
Bors keverékbe keverünk egy kevés csili paprikát ezzel beszórjuk a kacsamellet és 120C fokos smokerba rakjuk bőrével felfelé.
Mikor elérte az 55C fokos maghőt akkor megkenegetjük a szószunkkal majd visszarakjuk még kb. 5 percre.
Kivesszük pihentetjük majd vékony szeletekre vágjuk és a szószunkkal meglocsoljuk.
Salátaágyon tálaljuk.