Transfusion Kacsamell

60-120 perc
Közepes
Közepes
Átlagos

Elkészítés

1,5 liter transfusion ( gapefruitos ipa ) sört visszaforralunk kb,0,5 literre.

Cukrot karamellizálunk,madj belevágunk 2 db meghámozott narancsot,reszelt gyömbért,kevés szegfűborsot és öntünk hozzá egy kevés narancs levet. Amennyire lehet elfőzzük a levét ezután botmixerrel simára dolgozzuk. Ezután ízlés szerint felhúzzuk a sörredukcióval és együtt forraljuk míg szósz sűrűségű lesz.

A hízott kacsamell bőrét húsig vékonyan bevagdossuk átlósan úgy ,hogy szép kockás legyen, és szépen leformázzuk.

Bors keverékbe keverünk egy kevés csili paprikát ezzel beszórjuk a kacsamellet és 120C fokos smokerba rakjuk bőrével felfelé.

Mikor elérte az 55C fokos maghőt akkor megkenegetjük a szószunkkal majd visszarakjuk még kb. 5 percre.

Kivesszük pihentetjük majd vékony szeletekre vágjuk és a szószunkkal meglocsoljuk.

Salátaágyon tálaljuk.

vissza a listára

Cookie Beállítások