Túrógombóc, mint gyerekkorunkban

Elkészítés

A tészta elkészítése: egy tálban keverd össze jól a túrót a tojássárgájával, a vanília aromával és a citromhéjjal. Fokozatosan add hozzá a grízt és a lisztet, amíg puha, de nem ragadós tésztát kapsz. A tészta állagának gombóchoz hasonlónak kell lennie.
Hagyd pihenni a tésztát kb. 15 percig.
A túrógombócok formázása: a tésztából diónyi gombócokat formálj.
Forgasd meg mindegyik gombócot zsemlemorzsában, hogy egyenletesen be legyen vonva.
Főzés: tölts fel egy fazék vizet és forrald fel.
Óvatosan helyezd a túrógombócokat a forrásban lévő vízbe. Főzd kb. 5-10 percig, vagy amíg a felszínre nem úsznak.
Szűrőkanállal vedd ki a túrógombócokat és helyezd őket papírtörlőre, hogy lecsepegjenek.
Tálalás: keverj össze cukrot és darált diót egy tálban.
Forgasd meg a forró túrógombócokat a cukros diókeverékben.
Tálald azonnal (lekvárral, ha szeretnéd).

vissza a listára