Túrómousse-torta

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 2 db 22 cm-es kapcsos formát kivajazunk és kilisztezünk. A finomra őrölt pisztáciát összekeverjük a liszttel és egy csipet sóval.

 

A tojásfehérjét robotgépben kissé felverjük, majd kanalanként hozzáadunk 40 g cukrot is, amíg fényes, kemény habot kapunk.

 

A tojássárgáját egy másik tálban felverjük a maradék cukorral, majd hozzáforgatjuk lágyan a fehérje habot. Beleszórjuk a pisztáciás keveréket és óvatosan összeforgatjuk. Kettéosztjuk és az előkészített tortaformákba öntjük a masszát, és 20 perc alatt készre sütjük az előmelegített sütőben.

 

A túrómousse-hoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót késes aprítógépbe tesszük és átdolgozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a citromhéjat is és ezekkel is összedolgozzuk.

 

A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a túrós masszához keverjük. Egy evőkanálnyi túrós masszát kikeverünk a zselatinnal, felmelegítjük és óvatosan a mousse-hoz keverjük.

 

A pisztáciás piskótalapok egyikét megkenjük és a kapcsos forma alján hagyjuk, megkenjük málnalekvárral, majd visszatesszük rá a forma oldalát. A formába töltjük a túrós masszát. A másik piskótalapot szintén megkenjük málnalekvárral és a lekváros oldalával lefelé a mousse-ra tesszük. Óvatosan áttesszük a hűtőbe és hagyjuk legalább 2 órát pihenni mielőtt szeletelnénk.

vissza a listára