Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra Tudatos Konyhája
2. évad 15. rész
Elkészítés
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az újkrumplikat vízben átmossuk, átkapargatjuk és a nagyobb darabokat félbevágjuk. 2 evőkanál olajjal átkeverjük egy tepsiben, sózzuk és 20-30 perc alatt megsütjük, majd félretesszük.
A pesztóhoz a retkek levelét letépjük, megmossuk és megszárítjuk. Egy késes aprítóba tesszük és finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a diót, parmezánt, sót és 2 evőkanál olajat. Krémesre turmixoljuk és annyi olajat adunk még hozzá, hogy ízlésünknek megfelelően krémes legyen.
Az öntet hozzávalóit kikeverjük egy kis keverőtálban.
A retek gumókat megtisztítjuk, félbevágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és a maradék 1 evőkanál olajat. A retkeket magas lángon időnként megkeverve megpirítjuk, majd átöntjük egy nagy salátás tálba. Hozzászórjuk a megsült újkrumplikat, újhagymát és petrezselymet, majd az öntettel együtt összekeverjük. Kanalazunk rá a pesztóból és sóval meghintve kínáljuk.