Kapcsolódó műsor:

Szezonról Szezonra
1. évad 1. rész
Elkészítés
A lisztet és a sót egy keverőtálba tesszük és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a forró vizet. Hagyjuk langyosra hűlni, majd 5 percig gyúrjuk, amíg sima tésztát kapunk. Letakarjuk és legalább ½ órát hagyjuk pihenni.
Ezután négy egyforma részre osztjuk, labdákat formázunk belőle és egyesével kinyújtjuk. Amíg egy adag tésztával dolgozunk, a többit letakarjuk. Olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk, ez fontos, mert akkor lesz ropogós, ha a lehető legvékonyabb tésztával dolgozunk.
A kinyújtott tésztát megkenjük szezám olajjal, megszórjuk a megtisztított és karikára vágott újhagyma ¼ részével és finoman megsózzuk. A tésztát szorosan feltekerjük, mint a palacsintát, majd ezt a tekercset csiga alakban is feltekerjük. Az így kapott csigát először a kezünkkel kilapítjuk, majd nyújtófával ½ cm vastagságúra nyújtjuk (néhol kibújnak a hagymaszeletek, de az nem baj). Ugyanígy elkészítjük mind a 4 lepényt.
Egy serpenyőben felhevítünk egy evőkanál olajat és közepesen erős láng felett aranybarnára sütjük a lepényt. 1-2 percenként megfordítjuk, összesen 6 percig sütjük.
A mártogatós hozzávalóit összekeverjük és a lepényhez kínáljuk.