ÚJRAGONDOLT HERKULES POGÁCSA LEPÉNY CSÓNAKBAN

Elkészítés

A lepénykenyérhez a lisztet egy tálba tesszük, majd egy kis mélyedést alakítunk ki a kezünkkel a lisztben. Ebbe a kis mélyedésbe öntünk kb. 1 dl tejet és belemorzsoljuk az élesztőt. Picit megcukrozzuk-ez segíti az élesztő kelését. Hozzákeverjük a görög joghurtot, a mascarponet, a teáskanál sót, egy kevés olajat és tésztává gyúrjuk. Hagyjuk kb. fél órát pihenni. Pihenés után a tésztát kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, félbe vágjuk. Az egyik félből kis csónakot formázunk úgy, hogy visszatűrjük a szélét, a másik felét újragyúrjuk és 4 kis részre szedjük-ezeket újra kinyújtjuk. A 4 kis lepénykkét külön lepirítjuk serpenyőben mindkét oldalán.
A húsokat összekeverjük a fűszerekkel (só, bors, kurkuma, római kömény).
Ezután egy serpenyőben kb. 2 ujjnyi olajat hevítünk, és amikor felforrósodott belerakjuk a gombócokat. Miután kérget kaptak kiszedjük őket egy tepsibe, beleöntjük az előre fűszerezett paradicsomlevet és betesszük a sütőbe. Miután a hús elkészült , külön tálra szedjük, és a tepsiben maradt paradicsomlevet egy serpenyőben besűrítjük.
A paradicsom levét használhatjuk a pogácsák alá mártásként. Friss koriandert aprítunk ezt tálaláskor rászórjuk a gombócokra.

vissza a listára