ÚJRAGONDOLT HERKULES POGÁCSA TÉSZTA KOSÁRBAN

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk egy edényben úgy, hogy kevés tejbe belemorzsoljuk, hozzáteszünk egy kevés cukrot. A lisztet átszitáljuk és hozzákeverjük a felfuttatott élesztőhöz. Tésztává gyúrjuk.
(50 dkg liszthez 2-2.5 dkg élesztő és 3-3,5 dl folyadék kell. Ennek körülbelül a felével dolgozunk.) Kb. fél óra pihentetés után a megkelt tésztabucit 4 részre osztjuk. A tészta negyedét elkezdjük kézzel kígyóvá formázni, félbehajtjuk és elkezdjük egymásra hajtogatni a 2 szárat, mint egy fonatot. A kis fonatkosarakat sütőpapírra fektetjük, lekenjük a tojássárgájával majd a sütőbe tesszük.
A cukkinit karikákra vágjuk majd a póréhagymával és a lila hagymával együtt betesszük a sütőbe kicsit pirulni.
A lilahagymát félbe vágjuk, felaprítjuk.
Egy tálban összekeverjük a húsokat, az aprított lilahagymát, fűszerezzük curryvel, lestyánnal és tárkonnyal. A kezünket benedvesíthetjük vízzel, hogy ne ragadjon a kezünkre a hús. Nagyobb golyókat formázunk a húsmasszából, ezután a tenyerünkben ütögetve kilapítjuk őket. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a kilapított húspogácsákat megkérgesítjük. Ezután a serpenyőbe beleöntjük az alaplevet és így tovább pároljuk a gombócokat. Ha úgy érezzük megfőtt a hús, aláöntünk eegy kis tejszínt. Miután a pogácsákat kivettük, a serpenyőben maradó tejszínes alaplevet mártássá sűrítjük, hozzáadunk egy kis frissen vágott petrezselymet.

vissza a listára