Elkészítés
Elkészítés: Melegítsd a sütőt 175°C-ra (alsó-felső). A kenyérformát béleld ki sütőpapírral vagy vajazd-lisztezd. A száraz hozzávalókat keverd össze egy tálban (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, só, fűszerek, pisztácia, csoki). A nedves hozzávalókat is simára kevered egy másik tálban (aludttej, olaj, cukor, tojás, vanília, narancshéj, narancslé, méz). A nedveset öntsd a szárazhoz, finoman keverd össze — csak épphogy. Öntsd a formába, simítsd el a tetejét. Süsd 45–55 percig, amíg a közepe is átsül (tűpróba). Hagyd 10 percet hűlni, majd vedd ki a formából.
Díszítés:
Narancsmáz:
80 g porcukor
1–2 ek frissen facsart narancslé
Keverd sűrű, csorgatható mázzá, és húzz vele „hócsíkokat” a kenyér tetejére.
Szórd meg még:
kevés pisztáciával
pár csokidarabkával
narancshéj reszelékkel (frissen)