Vadas leves kacsazsírban pirított kenyérkockával

Elkészítés

1.Egy lábasban felolvasztjuk a kacsazsírt, rádobjuk a finomra aprított hagymát, sózzuk, majd hozzáadjuk az összes felaprított zöldséget. Minél apróbbra kockázzuk, annál gyorsaban fő meg. Felöntjük kb. két liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, kb. 20 perc alatt teljesen puhára főzzük a zöldségeket.

2. Turmixgépben teljesen homogénre pürésítjük, közben hozzáadjuk a mustárt. Hacsak nem ipari méretű turmixgépünk van, akkor valószínűleg két adagban kell turmixolni.

3.Végül citromlével ízesítjük, hogy a végeredmény pikáns, savanykás legyen, mint egy vadas mártás.

4. Serpenyőben felolvasztjuk a kacsazsírt, majd egyenletesen megpirítjuk benne a kenyérkockákat.

vissza a listára