Kapcsolódó műsor:
![](https://tvpaprika.hu/wp-content/uploads/2023/10/TV-Paprika-Magazin.jpg)
Tv Paprika Magazin
3. évad 3. rész
Elkészítés
Alaplé/Kocsonya:
A vöröshagymát félbevágva megszenesítjük, mellé tesszük a hirtelen besütött mangalica részeket, majd felöntjük vízzel, és feltesszük főni nagy lángon
Ha felfőtt, lehabozzuk és takarékra vesszük. Közben egy serpenyőben illatozásig pirítjuk a fahéjat, amit utána az alapléhez adunk a koriander és újhagyma szárral, illetve a fokhagymával, bors, algalap, shiitake gomba, paradicsom és gyömbérrel együtt. Takarékon gyöngyözve addig főzzük, amig a hús félig meg nem puhul, ekkor hozzáadjuk a sárgarépát és a zellergumót és tovább főzzük gyöngyözve, míg a húsok teljesen meg nem puhulnak.
Ezután leszűrjük, a tiszta levet visszatesszük a tűzhelyre, beízesítjük és újból felfőzzük. Amíg felfő, addig a leszűrt körmöt és csülköt óvatosan lebontjuk a csontokról, melyet a fülekkel együtt egy terrine formába teszünk. Ha a már véglegesen beízesített alaplevünk felfőtt, zsírtalanítjuk és ráöntjük a terrine formában lévő húsokra. Hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed.
Savanyított zöldségek:
Amíg megdermed, addig elkészítjük a savanyító levet, melyet 3 részre osztunk.
A savanyító levet kihűtjük és a répára a shimeji gombára és a mungóbabcsírára csak kihűlt állapotban, öntjük rá, hogy minél jobban megtartsák roppanós textúrájukat.
Ha lehet egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Pácolt Tojás:
A pácolt tojás hozzávalóit egy edényben a tojás kivételével összeforralom, amíg a cukor jól el nem olvad. Ezután kihűtöm.
A tojásokat forrásban lévő vízbe teszem. 6 percig főzöm, majd gyorsan hideg vízbe teszem őket, nehogy túlmenjenek.
Ha kihűltek, óvatosan megpucolom őket és a kihűlt páclébe teszem egy éjszakára.
Tálalás:
A terrine formába öntött kocsonyát óvatosan kiborítom és egy másfél ujjnyi vastag szeletet vágok belőle, amit a tányérra helyezek, mellé teszek savanyított zöldségeket, a pácolt tojást félbevágva, amit fekete szezámmaggal megszórok. illetve a tányérra kerül még friss zöld koriander levél, metélőhagyma, és egy cikk lime és baby pak choi
Ízlés szerint chili olajjal meglocsolhatjuk.