Kapcsolódó műsor:

Tv Paprika Magazin
3. évad 19. rész
Elkészítés
Először előkészítjük a száraz fűszereket: száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a csillagánizst, szegfűszeget és borsot. Előkészítjük a gyömbért és a hagymát –ez a lépés plusz munka, de nagyon fontos: legmagasabb lángon teljesen felforrósított serpenyőbe helyezzük vágott felületével lefelé a gyömbért és a hagymát, feketedésig pirítom. Gáztűzhelyen a nyílt láng fölé is lehet tartani. Egy lábasba tesszük az alaplevet a fűszereket, a gyömbért, hagymát, a szárított gomba áztatólevét és a felszeletelt gombát. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon 20 percig gyöngyöztetjük, hogy a lé átvegye a fűszerek aromáját. A végén beletesszük a zöldséget, azt éppen csak fél percig főzzük, hogy még ress maradjon. A rizstésztát forró vízbe áztatjuk. Tálaláskor a tésztára merjük a forró levest, mindenki adagjára teszünk a zöldségből, majd a kiegészítőket mellé tálaljuk, hogy mindenki ízlés szerint tegyen belőle.