Vegán amerikai palacsinta körtével

Elkészítés

A lisztet a cukorral, sütőporral, szódabikarbónával és a sóval egy közepes tálba tesszük és összekeverjük. Hozzáadjuk az ecetet, az olajat és a mandulatejet, majd éppen csak csomómentesre keverjük, nem kell túldolgozni a masszát. 15-20 percig hagyjuk pihenni, majd a szokásos módon egy forró serpenyőben, kevés zsiradékon 5-7 cm átmérőjű vastag palacsintákat sütünk belőle.

A karamellizált körtéhez a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőbe tesszük a cukorral, kakukkfűvel, és közepesen puhára pirítjuk. Akkor jó, ha a cukor teljesen rásül a gyümölcsre, de a körtének marad egy kis tartása, roppanóssága.

A kisült palacsintára kanalazunk a gyümölcsből, és juharsziruppal is meglocsoljuk.

vissza a listára