Vegán mákos-meggyes rétes

Elkészítés

Tészta: Először beleteszünk 1 evőkanál darált lenmagot 3 evőkanál vízbe. Ez a keverék helyettesíti a tojást. Hagyjuk állni 30 percig, amíg a keverék el nem válik vastag gélkonzisztenciává. Egy tálban összekeverjük a lisztet, kurkumát és a sütőport. Hozzáöntjük a mandulatejet, az olvasztott kókuszolajat, a juharszirupot és a vízben feloldódott lenmagokat. A tésztát kézzel alaposan kidolgozzuk és hagyjuk pihenni. Közben elkészítjük a tölteléket. A pihent tésztát szétsodorjuk a liszttel megszórt deszkán. Megkenjük a mákos töltelékkel, megszórjuk meggyel, és betekerjük. A rétest kb. 20 percig, 170 fokon sütjük.
Töltelék:
Az összes hozzávalót egy fazékban összekeverjük, és felforraljuk. Rövid ideig főzzük, amíg össze nem áll a töltelék. Hagyjuk kihűlni.

Fotó: Katalin Sándor

vissza a listára