Kapcsolódó műsor:
Édes Nagyik, Finom Sütik Prajival
1. évad 5. rész
Elkészítés
Előkészület: Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Egy 30×40 cm-es tepsit bélelj meg sütőpapírral. Válaszd szét a tojásokat.
Kakaós lapok: Keverd össze a kakaós lap hozzávalóit egy homogén masszává. Oszd két egyenlő részre, és nyújtsd ki vékonyra mindkét részt. Sütőpapíron süsd meg őket világosbarnára. Hagyd kihűlni.
Piskóta lap: Verj kemény habbá a tojásfehérjéket, majd fokozatosan add hozzá a cukrot. Végül óvatosan keverd hozzá a sárgájákat és a sütőporral elkevert lisztet. Öntsd a tepsibe és süsd meg.
Krém: A tejet és a lisztet keverd simára, majd főzd sűrűre. Hagyd kihűlni. A vajat vagy margarint a porcukorral habosítsd fel, majd keverd hozzá a citromhéjat és a levét. Végül óvatosan keverd hozzá a kihűlt tejes krémet.
Összeállítás: Egy tálra helyezd az egyik kakaós lapot, kend meg a krém felével. Erre helyezd a piskótát, majd a maradék krémet. Végül fedd le a másik kakaós lappal. Szórj rá porcukrot és tedd hűtőbe legalább 2 órára.