Vietnámi Gofri Gyümölcsszósszal

15-30 perc
Könnyű
Közepes
Magas

Elkészítés

A száraz hozzávalókat keverőtálba tesszük. A kókusztejet elkeverjük a tojássárgájával. A tojásfehérjéből nem túl kemény habot verünk. A kókusztejes keveréket összekeverjük a száraz alapanyagokkal vigyázva, hogy ne keverjük túl. Egy saptulával lazán hozzáforgatjuk a fehérje habot. Ízlés szerint kerülhet a masszába vanília kivonat vagy pirított szezámmag is – akár a kettő együtt is. Felmelegítjük a gofri sütőt és kisütjük a gofrikat. Ha előre sütjük a gofrikat készítsük őket világosabbra és melegítsük fel kenyérpirítóban. A málnából a cukorral, gyömbérrel, vérnarancs levével és a pálinkával szirupot főzünk és ezzel tálaljuk a gofrit.

vissza a listára