Wokos káposzta gochujang szószban

Elkészítés

A hagymát és a káposztát egyforma, kb. 1,5 cm-es kockákra, a sárgarépát és az újhagymát karikára, a brokkolit és a gombát falatnyi darabokra vágjuk.

A wokot felhevítjük, 2 evőkanál olajat öntünk bele, és lepirítjuk rajta a gombát. Amikor szépen megpirult, adunk hozzá 1 evőkanál szójaszószt, és szinte azonnal ki is szedjük egy nagyobb tálba.

Újabb adag olajat öntünk a wokba, és lepirítjuk a hagymát, a sárgarépát és a káposztát. Amikor megpuhultak, egy kevés nádcukorral is összeforgatjuk, fél percig pirítjuk, majd kiszedjük a gomba mellé a tálba.

A brokkolit és az újhagymát is lepirítjuk, ha kell, öntünk még olajat a wokba. Visszatesszük a többi zöldséget is, összekeverjük és ízestjük: gochujang pasztát, szójaszószt, egy kevés cukrot és frissen őrölt borsot adunk hozzá. Magas hőmérsékleten összeforgatjuk, rázogatva pirítjuk 1-2 percig.

Végül meglocsoljuk egy kevés szezámolajjal, és tálaláskor durvára tört pörkölt földimogyoróval szórjuk meg.

vissza a listára