Wonton leves

Elkészítés

Alaplé: A hagymát kis olajon megpirítjuk, jöhetnek a fűszerek, aztán víz és a csirke. 4-5 óráig főzünk, a végén sózzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a szójaszószt.

Wonton batyu: Lisztből, vízből és sóból tésztát készítünk, kis negyedekre nyújtjuk.
A töltelék összetevőit összekeverjük és betöltjük a batyukat. Kis wontonokat formázunk belőle.

Leves: Sós vízben kifőzzük a batyut (kb 5 percig főzzük), kivesszük a vízből, 1 perc alatt ugyanabban a vízben kifőzzük a pakchoit. A tálalás következőképpen történik: először a főtt batyut tesszük a tányérba, aztán a pakchoit, ráöntjük az alaplevet, a tetejére pedig megy egy kis savanyított és aprított szareptai mustár, újhagyma, alga és a tojás csíkok.

vissza a listára