Zabaione fagylalttal

Elkészítés

Töltsük a tejet egy tálba, majd adjuk hozzá a cukrot, valamint a tojások sárgáját és habverővel verjük fel. Adjuk hozzá a vaníliát, és 85 fokig hevítsük fel, majd szűrjük le az egész masszát, és adjunk hozzá zselatint. Az edényt tegyük egy jéggel megtöltött nagyobb tálba, és 4 óráig a hűtőben hagyjuk hűlni. (Legyen jégkockánk a fagyasztóban, mert a folyamat végén szükségünk lesz rá.) A cukor mennyiségének felét és a bor egy részét tegyük egy edénybe, és maximum 30 fokon hagyjuk, hogy elolvadjon a cukor. Ezután tegyük gőzfürdő fölé és így melegítjük tovább, hozzáadva a maradék bort is. A habverővel addig kavarjuk, míg a krém el nem éri a 83 fokot, vagy másképp, amíg a habverő „csíkokat” nem húz. A krémet jeges tálban lehűtjük. Mélytányérban tálaljuk a zabaionét a házi fagylalttal.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára