ZAKUSZKA Bede Róberttől

Elkészítés

A padlizsánt hosszában kettévágjuk, kicsit a húsát a késsel beirdaljuk. A paprikát is hosszában kettévágjuk, majd egy tepsibe sütőpapírt rakunk és belepakoljuk a zöldségeket. Meglocsoljuk olivaolajjal, megsózzuk majd a sütőbe tesszük.
A paradicsomszószból készítünk egy sűrű, hagymás alapot.
A kenyér belsejéből egy pohár segítségével kör alakot vágunk ki. A kenyéköröket serpenyőben megpirítjuk, és mellé rakjuk a nagyra vágott lilahagymát. Miután kivettük a kenyeret, a hagyma mellé teszünk egy rozmaring szárat az íz fokozásáért.
Amikor már elég barna a padlizsán kivesszük a sütőből és „kibelezzük”. Hozzáadjuk a paradicsomos mártáshoz. A paprikáról lehúzzuk a fekete kérget és a paprika húsát apróra vágjuk. Ezt hozzáforraljuk a paradicsomos padlizsános alaphoz. A chilli paprikát apróra vágjuk és hozzákeverjük a készülő zakuszkához.
Miután összerottyantak a zöldségek a paradicsomos mártással, hozzákeverjük a babot is. Az így elkészült zakuszkát a kis kenyérkarikákra tálaljuk. Friss petrezselyemmel tálaljuk.

vissza a listára