Zöld istennő öntet és saláta

Elkészítés

Az öntethez tegyük egy késes aprítóba a zöldfűszereket, a fokhagymával, újhagymával, citromlével, sóval és dolgozzuk teljesen simára.

Folyamatos keverés közben lassan csorgassuk hozzá az olajat, hogy emulzió keletkezzen. Majd a fetával, görög joghurttal és ha használunk, akkor a majonézzel is dolgozzuk simára. Tálalásig hűtőben tároljuk.

A mandulát kevés olajjal serpenyőbe tesszük, sózzuk és kevés őrölt római köményt adunk hozzá. Megpirítjuk, majd a mandulát kiszedjük és félretesszük. A szívsalátát gerezdekre vágjuk és egy-egy oldalát a gerezdeknek a serpenyőben maradt fűszeres olajon megpirítjuk.
A mandulát durvára aprítjuk, az avokádót és az uborkát feldaraboljuk, majd a zöldségeket elrendezzük egy tálon és az öntettel kínáljuk.

vissza a listára