Elkészítés
A pesztó:
Egy késes aprítógépben (cutterben) felaprítjuk a hozzávalókat: bazsalikom, petrezselyem, kevés kapor, újhagyma, fokhagyma, metélőhagyma, reszelt torma, reszelt citromhéj és egy csipet só. Aprítás után hozzáadunk olívaolajat és tovább keverjük a gépben, amíg sűrű és krémes állagú nem lesz.
A pulykamellet előkészítjük a klopfoláshoz – a vastagabb részt apró bevágások segítségével kihajtjuk, hogy egyenletes vastagságú legyen a filé. Fóliát helyezünk rá, és kb. másfél centiméter vastagra klopfoljuk. Eltávolítjuk a fóliát, enyhén átsózzuk a húst és elterítjük rajta a pesztót. Erre kerülnek a főttsonka-szeletek, és azokra parmezánt reszelünk. Minél szorosabban feltekerjük a húst, alaposan átkötözzük és az így kívülre került oldalát is sózzuk. Tepsibe helyezzük, egy kevés alaplét öntünk mellé és 180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
A mártás: a húsból kisült zsírt egy serpenyőbe öntjük, a kakukkfű leveleit és 1-2 babérlavelet rakunk bele és borsozzuk. Amikor legalább a fele elforr, 1-2 evőkanál bort is adunk hozzá és elforraljuk. Kivesszük a babérleveleket, és egy botmixerrel a mártásba keverjük a gesztenyepürét. A mártást visszaöntjük a serpenyőbe, és a tejszínnel újramelegítjük.
Vinaigrette-tel leöntött salátával tálaljuk.