Kapcsolódó műsor:

Tv Paprika Magazin
3. évad 7. rész
Elkészítés
Szárazon, füstölésig forróra felhevítünk egy serpenyőt, vagy wok-ot. Beletesszük az olajat, majd a főtt rizst (ne legyen hűtőhideg, érdemes egy órával hamarabb kivenni), és áforgatjuk, hogy a rizs átmelegedjen, fényessé váljon, a szemek szétváljanak. Kiöntjük egy edénybe, és félretesszük. A forró serpenyőbe még egy kis olajat teszünk, beletesszük a fokhagymát és gyömbért, hozzáadjuk a káposztát, répát, hagymát és a fokhagymát, majd dobva-rázva, néhány percig pirítjuk, amíg megpuhul, de még kissé ropogós, és enyhén karamellizálódik. Ekkor visszatesszük a rizst, és már a zöldségekkel
együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt, a szezámolajat, spenótot, és keverve pirítjuk, hogy minden egyenletesen osztódjon el benne. Ekkor félretoljuk a serpenyő egyik felébe a zöldséges rizst, a másik felébe pár csepp olajat öntünk, és erre ráöntjük a két felvert tojást. Hagyjuk megdermedni, megsülni, majd a fakanállal/spatulával feldaraboljuk, és összekeverjük a rizzsel. Ekkor még a legmagasabb hőfokon pirítjuk pár másodpercig, akkor a legfinomabb, ha bizonyos részek kissé megpirulnak, ropogósra karamellizálódnak.