Kapcsolódó műsor:

Piríts Rám!
2. évad 3. rész
Elkészítés
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tekercshez a leveles tésztát kiterítjük, vékonyan megkenjük a krémsajttal, sózzuk, elosztjuk rajta a parmezán sajtot, a szezámmagot és szorosan feltekerjük.
Amíg a ragu készül a mélyhűtőbe tesszük, hogy szebben lehessen szeletelni.
Az olajat felhevítjük egy nagy öntöttvas edényben, rádobjuk a feldarabolt pórét és a finomra vágott fokhagymátm, majd lepirítjuk időnként megkeverve. Közben belekarikázzuk a répát és a szárzellert is.
Az édesburgonyát meghámozzuk és falatnyi kockákra vágva keverjük bele. Miközben adjuk hozzá az alapanyagokat időnként átkeverjük, sóval és borssal fűszerezzük.
Amikor már mindenen látunk itt-ott pirult részt, jöhet bele a borsó, a koktélparadicsom és a lecsepegtetett bab is.
A keményítőt kikeverjük az alaplével és felöntjük vele a zöldséges alapot. Fűszerezzük a babérlevéllel, paprikával, cayenne borssal, a petrezselyemmel és felforraljuk.
Közben kivesszük a tésztát a hűtőből és fél centis szeleteket vágunk. A ragut lehúzzuk a tűzről, áttesszük egy hőálló edénybe. A tekercseket a forró ragu tetején elrendezzük, meghintjük még egy kevés szezámmal és a forró sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A salátához a leöblített, papírtörlőn leszárított zöldsaláta leveleket tegyük egy nagyobb salátás tálba. Morzsoljuk rá a puha fetát. A lilahagymát vágjuk vékony karikákra, sózzuk be, és hagyjuk kicsit megfonnyadni.
Keverjük krémesre a bodzaszörpöt az ecettel, a citromlével és az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.Végül forgassuk össze a lilahagymával.Tálaláskor könnyedén forgassuk össze az öntetet a salátával.