Kapcsolódó műsor:
Édes Nagyik, Finom Sütik Prajival
1. évad 1. rész
Elkészítés
Tészta:
Keverd össze a tészta hozzávalóit egy homogén masszává.
Oszd négy egyenlő részre a tésztát és nyújtsd ki vékonyra, enyhén lisztezett felületen.
Töltelék:
Keverd össze a darált diót a cukorral.
Összeállítás:
Vajazd ki és béleld ki sütőpapírral a tepsit.
Helyezd bele az első tésztát.
Kend meg baracklekvárral, majd szórj rá bőven diótölteléket.
Ismételd meg a rétegezést a többi tésztával, a tetejére is tegyél tésztát.
Villával nyomkodd meg a sütemény tetejét, hogy a sütés során a gőz távozni tudjon.
Sütés:
Süsd a tortát előmelegített sütőben 180 °C-on körülbelül 45-50 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz.
Glazúr:
Keverd össze a porcukrot, a kakaót, az olajat és a forró vizet, amíg sűrű, fényes glazúr nem lesz.
A teljesen kihűlt tortára öntsd a glazúrt.
További tippek:
A tészta még omlósabb lesz, ha hozzáadsz egy csomag vaníliás cukrot vagy reszelt citromhéjat.
A töltelék ízét gazdagíthatod, ha a darált dió egy részét darált mandulával helyettesíted.
A torta még laktatóbb lesz, ha a diótöltelékhez adsz néhány evőkanál mazsolát.
A házilag készített glazúr helyett olvasztott csokoládét is használhatsz.