Receptek Az Egészséges Bőrért

2019. 02. 14.

Szibilla látszólag jó bőrben van, fiatal, egészséges, nem úgy tűnik, mintha bármiben fitt-térítőinkre szorulna, azonban ez tényleg csak a látszat, hosszas reggeli sminkelés eredménye. Sok nőtársához hasonlóan kamaszkora óta ő is minden reggel és este felveszi a harcot a zsíros bőrrel, eddig azonban nem sikerült jó megoldást találnia. Bár még fiatal, tudja, hogy a sok smink és az idő is ellene dolgozik, ezért szívesen megismerkedne néhány természetes gyógymóddal, nagyszüleink által is használt házi praktikával és olyan ételekkel, melyek vitamin és ásványi anyag tartalmukkal belülről varázsolják széppé és egészségessé bőrünket.

Minden belső bajunk előbb-utóbb meglátszik a bőrünkön. Fontos, hogy egészségesen éljünk, hogy ha azt szeretnénk, hogy szép legyen a bőrünk is.

Az olajos magvak, így a napraforgó mag is, nagyon gazdag E-vitaminban és szelénben. Ez a kettő tápanyagunk nagyon fontos antioxidáns. A káros anyagokat, méreganyagokat, úgynevezett szabad gyököket elpusztítják. Tehát, ha E-vitaminban és szelénben gazdag étrenden élünk, a bőrünk, a hajunk, hosszú évekig megőrizheti szépségét, és sokkal kevésbé kell félnünk például az öregedéstől, ráncosodástól.

A napraforgómagról elterjedt, hogy rossz hatással van a bőrre, pedig számtalan olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amitől szép lesz a bőrünk. Viszont akinek esetleg pattanásos bőre van, az csak mértékkel fogyasszon belőle.

Ha valakinek zsíros, pattanásos a bőre, akkor minél zsírszegényebben készítse el az ételeit, hagyja ki a sült krumplit, a bő zsírban sülteket, nagyon-nagyon fontos lenne, hogy megfelelő mennyiséget igyon.

A vese tisztítása segíti a bőr megtisztulását és gyógyulását, ezért érdemes a vesét megerősíteni. Ahhoz, hogy a bőr a káros anyagoktól meg tudjon szabadulni napi 2-2,5 liter folyadéknak meg kéne lennie.

Lenmag és az olaja az, ami minden szervnek a működését fokozza és serkenti. Bőrünkön minden egyes szerv betegsége meglátszik, és hogyha lenmagolajat fogyasztunk és fokozzuk ezeknek a szerveknek a működését, akkor a bőrünk is sokkal-sokkal szebbé válik.

A petrezselyem a vesének a működését segíti, különböző húgyúti fertőzéseknek a gyógyszere, segíti a bőr sejtjeinek a regenerálódását. Ha a vese tisztul, akkor a bőr egyre tisztábban, tökéletesebben tud működni.

A mentalevelet sokan csak koktélfűszerként ismerik, kevesen tudják, hogy salátának is kitűnő. Fertőtlenítő, baktériumölő és ráadásul a herpesz vírus ellen is hat.

A tönkölybúzának magas a fehérjetartalma és magas a B-vitamin tartalma is, ami felelős a szép bőrért. Emellett nem találkozik annyi vegyi anyaggal, mint a hagyományos búza.

Ahogy a szem a lélek tükre, úgy bőrünk egészsége is jól tükrözi szervezetünk állapotát. Fontos, hogy odafigyeljünk rá és ne csak kívülről tápláljuk. A búzacsíra, a teljes kiőrlésű gabonák, a hidegen sajtolt olajak és a zöld tea mind-mind segítenek megőrizni bőrünk egészségét.

vissza a listára