Vágykeltő Receptek

2019. 02. 14.

A mondás szerint „A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út”, Alexandra azonban egy olyan menüsorral akarja meglepni barátját, mely nem csak szívükre, hormonszintjükre is jó hatással van, barátját szeretné időről időre olyan ételekkel lenyűgözni, melyek mindkettőjük vágyait felkorbácsolják.

A vágykeltő ételek listája igen hosszú és hatásaiban is eltérőek. Vannak olyan fűszerek, amelyek inkább vérbőséget okoznak és vannak olyan gyümölcsök, amelyek például energiával töltenek fel bennünket.

A legtöbb vágyfokozónak tartott alapanyag nem is tartalmaz hatóanyagot, hanem csak az alakjuk utal valami vágyhoz kapcsolt dologra és ezért tartjuk afrodiziákumnak. A népgyógyászatban viszonylag kevés vágyfokozót ismerünk, mert maga a szexualitás tabu téma volt a nép körében. Egy-két receptről tudni, amit a Kárpátalján használtak, ez a puliszkába kevert petrezselyem és zeller. A petrezselyem gyökérre a néphagyomány úgy tekint, hogy szerelemgyökér, és aki ezt árulja, az már lemondott a vágyairól

Az étcsokoládé, a füge, a spárga, a chili, a kaviár és az osztriga mind-mind vágykeltő hatással bírnak.

Az osztriga a természetben előforduló legtöbb cinket tartalmazza. A cink nélkülözhetetlen a termékenység és a férfiak szexuális képességeinek megőrzéséhez. A másik ok, ami miatt afrodiziákumnak tekintjük, az az, hogy tirozin nevezetű aminosavat tartalmaz, amit a szervezetünk dopaminná alakít át, ami a jó közérzetért felelős és úgymond feldob bennünket.

A fügére úgy tekint a néphagyomány, mivel sok magvas növény, hogy serkenti a férfierőt és terméketlenségnél segít. Ha nem született gyermek egy családban, akkor próbáltak fügét vagy gránátalmát fogyasztani, hogyha a férfi hibájából történt.

A kaviár gazdag cink forrás, ami nagyon fontos a megfelelő nemi működéshez. Hogyha kaviárt fogyasztunk, akkor kerüljük az ezüst és az alumínium eszközöket, mert ezek károsíthatják a sejtszerkezetét.

vissza a listára