Őszibarackos Aszpik Cointreau-Val És Citromos Borhabkrémmel

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Magas

Elkészítés

Borhabkrémet készítünk a következőképpen:
a vízfürdőbe helyezett tálba tesszük a tojássárgáját, a cukrot, a tejszínt, a narancs héját, valamint a citromot, és öntünk bele bort.
A porcukorral felverjük a tejszínt, és beledobunk néhány apróra vágott mentalevelet.
A zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk.
A bort és a Cointreau-t felforraljuk benne az őszibarackkal.
Majd kissé hűlni hagyjuk. Végül beletesszük a zselatint.
Formába öntjük.
Négy órára a hűtőbe tesszük.
Majd tányérra helyezzük, és a borhabkrémmel valamint a tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára