Zeller kérmleves ropogós baconnel

Elkészítés

Alaposan megmossuk a póréhagymát.
Vékony szeletekre vágjuk.
Megpucoljuk a burgonyát.
Kockákra vágjuk.
Megpucoljuk a zellert.
Ezt is kockákra vágjuk.
Egy edénybe olajat öntünk.
Beletesszük a póréhagymát.
Majd a krumplit.
Megfuttatjuk az olajon.
Egy kevés meleg vizet öntünk rá.
Amikor a víz lefőtt, hozzáadjuk a zellert.
Ezt is megfuttatjuk a zsíradékon.
Felöntjük meleg vízzel.
Sózzuk, borsozzuk.
A baconszeleteket ropogósra sütjük.
Amikor a zöldségek megpuhultak, turmixgépbe tesszük.
Összeturmixoljuk.
Majd visszatesszük a tűzhelyre mérsékelt lángra.
Beletesszük a tejfölt és a szerecsendiót.
Nagyobb darabokra törjük a mogyorót.
A levest tálba öntjük, beleállítjuk a ropogós bacont, és pirított mogyoróval díszítjük.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára