Zöldfűszeres Töltött Cukkini

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Átlagos

Elkészítés

Egy serpenyőben kevéske olajon üvegesre pároljuk a finomra aprított hagymát. Ezután hozzáadjuk a darált húst, megszórjuk sóval, borssal, oregánóval, rozmaringgal (vagy más fűszerekkel ízlés szerint). Hozzáadjuk a cukkini kivájt és felaprított részét, a paradicsompürét és meglocsoljuk szójaszósszal és Worcester szósszal. Ha a paradicsompüré túl savanyú lenne, hozzáadunk egy kevéske cukrot és puhára pároljuk. A kész keverékkel megtöltjük a kivájt cukkiniket, tepsire tesszük, ráfektetjük a sajtszeleteket, és addig sütjük, míg a cukkinik megpuhulnak. Steak burgonyával, vagy pirított burgonyával tálaljuk.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára