Jamie Oliver Lett A Séfek Séfje

2013. 04. 01.

A TV Paprika márciusban megversenyeztette közkedvelt szakácsait az egyik legnépszerűbb női portál, a femina.hu olvasói között. 

A Séfpárbajban az olvasók az Ínyencfalatok mestereire, a Villámkonyha virtuózaira, az Ünnepi lakomák művészeire és a Házias fogások szakértőire tehették le voksukat. Összesen közel 55 ezer szavazat döntött a séfek helyezéseiről, az abszolút győztes a villámkonyha olaszos lelkületű brit mestere, Jamie Oliver lett. Jamie a kategóriájában a szavazatok 55 százalékát zsebelte be. Nem véletlen lett a villámkonyha virtuóza: a Jamie 15 perces kajái című sorozatban mindössze negyed óra alatt készít ínycsiklandó fogásokat, rusztikus tálalással. Jamie lehengerlő személyes varázsával valós időben vezet végig bennünket minden recepten.

A Jamie 15 perces kajái című sorozat minden hétköznap követhető a TV Paprika műsorán!

Mi lehet Jamie népszerűségének a titka?

Jamie szinte beleszületett a vendéglátásba. Szülei a The Cricketers nevű pubéttermet üzemeltették, így már egészen kicsi korától fogva körülvette az étel szeretete. Karrierje a The River Caféban kezdődött: amikor a kávézóról dokumentumfilmet készítettek, olyan játszi könnyedséggel, egyszersmind szenvedéllyel főzött, hogy azonnal szemet szúrt. Röviddel a műsor adásba kerülése után Jamie rögtön saját műsort kapott, mely a The Naked Chef, azaz A pucér szakács címet kapta. A pucér jelző persze nem a meztelenségre, hanem a természetes és könnyen összedobható ételekre utal.

Kik lettek a többi kategória legjobbjai?

Az Ínyencfalatok mestereiben a kemény stílusáról ismert Gordon Ramsay lett a befutó, 49 százalékkal. A 15 Michelin-csillagos séf már 25 éve főz professzionálisan.

Az Ünnepi lakomák művészei kategóriában Nigella Lawsoné az aranyérem. A főzés közben is lehengerlően szexi Nigella Lawson eredeti szakmája nyelvész, de végül az ételek elkészítésében és persze elfogyasztásában talált igazán magára.

A Házias fogások szakértői kategóriában Anne Burrell utasított maga mögé mindenkit. Anne dolgozott pincérnőként, foglalkozott később kommunikációval, de az étterem világa lett a -t mindig is szenvedélyes kapcsolat fűzte az ételhez: már gyerekként szívesen nézte, ahogy anyja a konyhában tevékenykedik. 19 éves koráig pincérnőként dolgozott ott. Saját bevallása szerint ekkor szeretett bele végképp az étterem világába. Mindezek ellenére eredetileg angol-kommunikáció szakon végzett a buffalói egyetemen.

csütörtök, 2013-04-11 10:19

vissza a listára