Januárban Bejárjuk A Világot A Tv Paprikával
2010. 12. 21.
Az ünnepi lakomáktól pukkadásig vagyunk, így januárban most főzzön valaki más! Ne is aprózzuk el: legyen ez Gordon Ramsay hónapja.

A brit sztárszakács a TV Paprikán most minden hétköznap este képernyőre kerül, és csípős nyelvével kiosztja a legédesebb szakácspalántát is, ha az borsot tör az orra alá. A segítségével annyi a sótlan étlapoknak, és még azokat az éttermeket is felturbózza, ahol már a pincérek is unják a banánt.
Ramsay egyik kedvence az indiai konyha. Az ő kedvéért is kerül bemutatásra a Könnyű indiai konyha című sorozatunk. Műsorvezetőnk az indiai származású, brit séf és gasztroíró Anjum Anand, aki színesen és magától értetődően mesél az indiai konyháról, műsorában pedig szinte percek alatt készülnek el az ínycsiklandó ételek.
Tudunk különlegesebbet mutatni az indiai gasztronómiánál? Hát persze!
Jártak már Izlandon? Ettek már grönlandi finomságokat? Tartsanak velünk, és két gyönyörű szép országba kalauzoljuk el Önöket, ahol nem csak a lélek frissül fel a csodálatos tájakat látva.
Friss izlandi fogások című sorozatunkban Chef Valli, a fiatal szakácstehetség Izlandot beutazva soha nem látott különlegességeket ismertet meg velünk. Chef Valli a gasztronómia és a természet iránti rajongását összekapcsolva mindig természetes és friss alapanyagok felhasználásával készíti el ínycsiklandó ételeit.
Valljuk be, nem tudnánk sok mindent mesélni, ha Grönlandról kérdeznének, és legtöbbünknek fogalma sincs, milyen egy tipikus vasárnapi ebéd a szigeten. Titokzatos Grönland című műsorunkban a lelkes és energikus séf, Chris Coubrough vállalkozott rá, hogy három epizódon keresztül bemutatja a szigetország gasztronómia sokszínűségét.
Folytatva utunkat ellátogatunk Torontóba, ahol Marc Thuet és felesége Biana úgy döntöttek, hogy első osztályú éttermet nyitnak. Eddig még semmi különlegeset nem tapasztalhatunk. De ha eláruljuk, hogy a szakácsok mind egykori elítéltek, máris érdekesebb a helyzet. Marc maga is megtapasztalta, hogy milyen a hűvösön, és milyen esélyei vannak a kiszabadulóknak. Úgy érezte, ha neki Biana által megadatott az újrakezdés esélye, ő is megadja ugyanezt néhány sorstársának. Az újrakezdésnek persze ára van. Az étteremben keményen kell dolgozni, mindig a maximumot kell nyújtani. Itt csak az igazán kemények képesek helyt állni. Az ízek rabjai egy lebilincselő sorozat, a műsorban készült ételek pedig messze állnak a börtönkoszttól.
Menjünk tovább? Új magazinműsorunk az Ízekre szedve, amely ételeket, szakácsokat és alapanyagokat állít reflektorfénybe izgalmasan, őszintén, könnyedén. A két lelkes műsorvezető, ha kell, egy csipet fűszerért átrepüli a fél világot; kóstol, tesztel és bevizsgál – és mindeközben nevettet, elvarázsol és lenyűgöz.
Új műsoraink láttán még Gordon is megnyalná mind a tíz ujját.
tvpeszter, kedd, 2010-12-21 03:00