50 fokon confitált lazac,citrusos-zöldséges bulgurral

Elkészítés

A tisztított, langyos vajba helyezzük a lazacdarabokat. Fontos, hogy valóban 50 c fok legyen a sütőben, kevesebb lehet, több nem.
kb. 30-40 percig hőkezeljük a sütőben.
A zöldségeket apró kockára, (brunoise-re) vágjuk és serpenyőben, kevés olíván megpirítjuk, félretesszük.
A bulgurt, mintha risottot készítenénk, elkezdjük főzni vízzel, majd hal alaplével fejezzük be, így kellemes íze lesz, harmonizálva a hallal. Enyhén sózzuk. Összekeverjük a bulgurt a zöldségekkel, citrom és lime lereszelt héjával, és a vágott petrezselyem zölddel.
Tálaláskor a bulgurt a tányéron elhelyezzük, rá a konfitált lazacot, friss korienderrel és a maradék zöldségekkel dekoráljuk.

Magos Zoltán receptje

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára