Bagel Tonhalkrémmel, Lazackrémmel És Fetakrémmel

30-60 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A hozzávalókat 10-15 perc alatt jól összedolgozzuk, majd nyolc egyforma részre osztjuk. Konyharuhával letakarjuk, és tíz percet pihentetjük. Lisztezett deszkán téglalap formára nyújtjuk, amit hosszában feltekerünk. Kört formázunk belőle, a két végét jól összenyomjuk. Ismét letakarva harminc percig kelesztjük. Közben lábosban vizet forralunk egy kanálnyi szódabikarbónával. Oldalanként fél-fél percig főzzük a bageleket, megkenjük tojássárgájával, esetleg megszórhatjuk mákkal, szezámmaggal, lenmaggal, most mandulával, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

A tonhalkrémhez a tonhalat villával szétnyomkodjuk, és kikeverjük a majonézzel és a tejföllel. Hozzáadjuk a finomra vágott lila hagymát, a szintén finomra vágott metélőhagymát, petrezselymet, a lecsepegtetett, felaprított kapribogyót és a mustárt. Sóval, frissen őrölt borssal, citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük.

A lazackrémhez a lazacot mindkét oldalán besózzuk és kb. 8 perc alatt megpároljuk (bambuszpárolóban vagy fedett serpenyőben, kevés vízben). Hagyjuk kihűlni. Keverőtálba tesszük és villával összetörjük. Egy kis tálban simára keverjük a puha vajat és az olívaolajat. A párolt lazachoz adjuk, a finomra vágott füstölt lazaccal, a limelével és a finomra aprított zöldfűszerekkel. Kevés sóval (ha szükséges), füstölt paprikával és fehér borssal ízesítjük. Fogyasztás előtt behűtjük.

A fetakrémhez késes robotgépben simára keverjük a fetát, a fokhagymát és az olívaolajat. Tejföllel dúsítjuk, majd hozzákeverjük a finomra aprított mentát.

vissza a listára