BÉLSZÍN STEAK, ZÖLDBORS MÁRTÁSSAL ÉS BACONBE TEKERT CERUZABABBAL

Elkészítés

A hús sütés előtt mindenképp szobahőmérsékletű legyen. Forgassuk meg teriyaki vagy szójaszószban, kicsit sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint.
Egy tapadásmentes serpenyőt hevítsünk fel max. hőmérsékletig, ha ez kész, valamilyen semleges olajból öntsünk bele 2-3 evőkanálnyit, majd jöhet a hús, amit oldalanként 2-3 percig pirítunk. Az utolsó percben még egy kis vajat is rádobhatunk, esetleg egy késsel megroppantott fokhagymát is mellé tehetünk.
Ne szurkáljuk, ne nyomkodjuk és ne hagyjuk, hogy levet eresszen, tehát ne főzzük a húst!
A kérgesített húst egy tepsire rakjuk rá és 180 fokra előmelegített sütőben még süssük 4-5 percig, úgy, hogy félidőben fordítsuk meg, majd a végén egy rácson pihentessük 10-15 percig. Időnként forgassuk meg, hogy a nedvességét ne veszítse el a hús.

ZÖLDBORS MÁRTÁS:
A borsot egy mozsárban megtörjük, majd vajon megpirítjuk, kipattogtatjuk kicsit. Hozzáadjuk a mustárt, egy csipet sót és cukrot, majd felöntjük a borral és pár percig felfőzzük. Ha a bor szinte elfőtt, hozzáöntjük a tejszínt, jól összeforraljuk és kiöntjük egy kis szószos tálkába.

BACONBE TEKERT CERUZABAB:
A ceruzababot sós vízben pár percig főzzük, majd jeges vízben leszűrjük. 2 db bacont egy deszkára lefektetünk pár szem ceruzababot csokorba fogunk és feltekerjük a baconnel. Ilyenből csinálunk 4-5 darabot. Egy jénai tál aljába olajat öntünk, rárakjuk a kis tekercseket, sózzuk és borsozzuk, a tetejét is leöntjük olajjal és sütőben pár perc alatt készre sütjük. Ha a bacon megpirult, tálalhatjuk is.

VAJAS ÚJBURGONYA:
A burgonyát jól megmossuk, akár egy dörzskefével meg is tisztíthatjuk egy kicsit. Ha nagyobb darabok félbe is vághatjuk. Egy tepsibe beledobáljuk, megszórjuk bőven sóval és sült krumpli sóval, rászeletelünk vajat szétszórva, úgy, hogy mindenhova jusson és az aljába öntünk egy pici vizet. Lefóliázva sütjük egy darabig, majd a fóliát levéve átforgatjuk és tovább pirítjuk. Ha kész, a friss petrezselyemmel összeforgatva tálaljuk.

vissza a listára