Borjúpörkölt krumplival

Elkészítés

A szárzellert és a sárgarépát apróra kockázzuk, a hagymát vékonyra szeleteljük, a húst szintén felkockázzuk. A húsleves alaplevet felmelegítjük. 3 ek olívaolajat és a hagymát beletesszük egy edénybe, kevés ideig pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és a szárzellert, majd a húst is, és sózzuk, borsozzuk. Meghíntjük óvatosan a liszttel, vigyázva arra, hogy ne csomósodjon. Amint felvette a lisztet, fehérbort öntünk rá. Amikor a bor elpárolog, felöntjük a húst az alaplével és a zöldfűszereket is hozzáadjuk (egybe kötve). Alacsony hőfokon egy órát főzzük, kivesszük a zöldfűszereket, majd hozzáadjuk a kockára vágott krumplit is és további egy órát főzzük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára