Brassói aprópecsenye uborkasalátával

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, és kockára vágjuk. Hideg vízbe áztatjuk és betesszük a hűtőbe.
Egy nagyobb serpenyőben megizzasztjuk a csíkokra vágott szalonnát. Kiszedjük, majd félretesszük.
A húst csíkokra vágjuk és a szalonna zsírján megpirítjuk.
Közepesre visszavesszük a lángot, a húsra dobjuk a fokhagymát, és kevergetve pirítjuk tovább, vigyázva, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a majoránnát és a paprikát, majd összekeverjük.
Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk, majd annyi vizet adunk hozzá, amennyitől elegendő szaftja lesz, és gyorsan beforraljuk. Ha kell, még egy kevés vizet adhatunk hozzá.
A burgonyához az olajat 160 fokra melegítjük. gy tálcát leterítünk papírtörlővel. A burgonyát kivesszük a vízből, szárazra töröljük, majd 2-3 adagban az olajba tesszük. 3-4 percig sütjük, amíg elkezd a burgonya puhulni, de még a színe nem változik meg.
Kiszedjük a burgonyát az olajból, lecsepegtetjük. Az olajat 190 fokig melegítjük, visszatesszük a krumplit és aranybarnára sütjük.
Végül összeforgatjuk a hússal, a félretett szalonnával, meghintjük a petrezselyemmel.
Az uborkát megmossuk, héját nem vágjuk le. Legyaluljuk, kissé sózzuk és szűrőben hagyjuk lecsepegni legalább 30 percig.
A léhez összekeverjük a pépesre zúzott fokhagymát a sóval, cukorral, ecettel.
Kinyomkodjuk az uborkát, összekeverjük a salátalével. A tejfölt csak közvetlenül tálalás előtt keverjük hozzá vagy kanalazzuk a tetejére. Pirospaprikával megszórva kínáljuk.

vissza a listára