Kapcsolódó műsor:
Marketa A Piacon
1. évad 4. rész
Elkészítés
A céklát meghámozzuk, darabokra vágjuk és a turmixba tesszük. Hozzáadjuk a fahéjat, a whiskey-t és a narancshéjat. Összeturmixoljuk. Egy darab sütőpapírra kenjük a keverék felét, és ráhelyezzük a lazacot. A keverék másik felét a halra kenjük. Műanyag fóliával letakarjuk. 1-2 napra a hűtőbe tesszük. Közben egyszer megfordítjuk. Tálalás előtt a pácot letöröljük a lazacról és folyó vízzel lemossuk. A pácot egy befőttesüvegbe tesszük, lezárjuk és összerázzuk. A lazacot vékony szeletekre vágjuk és rozskenyérrel, vagy főtt burgonya szeleteken, vagy palacsintán kínáljuk. Tejföllel és kaporral, vagy mustáros öntettel díszítjük.
(Fotó: Sándor Katalin)