Citromos, áfonyás parfé

Elkészítés

Az áfonyát egy kis lábasban felforraljuk a cukorral és a vaníliával. Addig főzzük, amíg az áfonya szemek elkezdenek kidurranni. Lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni. A habtejszínt felverjük közepesen kemény habbá. Felhasználásig a hűtőbe tesszük. A görög joghurtot a porcukorral 3-4 percig habverővel krémesre keverjük, közben hozzáadjuk a citrom reszelt héját is. A tejszínhabot összeforgatjuk a joghurtos krémmel, majd márványosan a citromkrémmel és az áfonya felével is lazán elkeverjük. Egy közepes tálat kibélelünk fóliával, beletöltjük a krémet, betakarjuk a tetejét fóliával és a mélyhűtőbe tesszük 6 órára vagy éjszakára. Fogyasztás előtt 10 percre kivesszük a mélyhűtőből, majd szeletelve tálaljuk, a maradék áfonyát a tetejére kanalazzuk.

 

vissza a listára