TV Paprika Logo

Császármorzsa Barackízzel

30-60 perc
Közepes
Olcsó
Magas

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A négy tojássárgáját a vajjal habosra keverjük, belereszeljük a citrom héját, hozzáöntjük a tejet, csipetnyi sót teszünk bele, meg a lisztet, a rumba áztatott mazsolát, majd az így kikevert masszát óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal.Belelapátoljuk a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített, 160°C fokos sütőben sütni kezdjük. Az első tíz perc után időről-időre kivesszük a tepsit a sütőből, a tésztát lapátkanállal átforgatjuk, hogy az alja kerüljön felülre, közben össze is tördeljük.Tálaláskor rummal kikevert baracklekvárral öntjük le, és meghintjük porcukorral.

vissza a listára