Csoki mousse torta

Elkészítés

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A 22 cm-es kapcsos formát kivajazzuk és kilisztezzük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval.

 

A piskótához a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal, forró vízzel, és a cukorral. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a kakaót, a lisztet és a kissé felvert tojást. A sütőformába öntjük, elsimítjuk a tetejét és 25 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.

 

A mousse-hoz a csokoládét apró darabokra törjük és vízgőz felett felolvasztjuk. Közben a tejszínből kevés cukorral kemény habot verünk. Hozzáadjuk a mascarponét és a vaníliát, ezzel is habosítjuk. Ha a csokoládé lehűlt, összekeverjük a tejszínhabos keverékkel, majd a porzselatint is belekeverjük. A mousse-t nyomózsákba töltjük.

 

A mousse-t a kihűlt piskótára öntjük és szétkenjük. A tetejét elsimítjuk és 4-6 órára a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.

 

A tetejére a csokimázhoz forráspontig melegítjük a tejszínt (nem hagyjuk felforrni), beletördeljük a csokoládét, fényesre keverjük, majd hagyjuk langyosra hűlni és szétkenjük a torta tetején.

vissza a listára