CSOKIGANACHE BABAPISKÓTÁVAL, MÁLNASZÓSSZAL

Elkészítés

A babapiskótához egy nagy lábasban vizet forralunk és gyöngyöztetve forrni hagyjuk. A nyomózsákot előkészítjük (egy nagy pohárba állítjuk, hogy könnyen megtölthessük). A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
Egy nagy keverőtálban összekeverjük a tojást, a sót, és a cukrot. A tálat a gőz fölé tesszük és habverővel folyamatosan keverjük, amíg a keverék eléri a 70 fokot – kb. 5 perc. A keverőtálat levesszük a gőzről és folytatjuk a habverést, amíg duplájára emelkedik – kb. 5 perc. Fontos, hogy nagyon felhabosodjon, különben nem tart majd sütés közben, hanem kilapul.
Rászitáljuk a keményítővel elkevert lisztet és óvatosan összeforgatjuk. A nyomózsákba tesszük és egymástól 4-5 centiméterre kinyomjuk a masszát. Meghintjük porcukorral és kb 10 perc alatt készre sütjük az első adagot. A többit is ugyanígy készítjük el. A tepsin hagyjuk kihűlni, majd légmentesen záródó dobozban tároljuk.
A csokoládét apró darabokra vágjuk, egy keverőtálba tesszük. A tejszínt forráspontig hevítjük egy kis lábasban, azonnal a csokira öntjük és addig keverjük, amíg teljesen felolvad a csokoládé. Nyomózsákba tesszük és félretesszük.
A málnát a cukorral feltesszük főni és egészen sűrűre főzzük, majdnem lekvár állagig. Szűrőn átpasszírozzuk, a magokat kidobjuk.
A babapiskótát pohárba tördeljük, rálocsoljuk a málnapürét és rányomjuk a csokikrémet.
A tejszínhabhoz felverjük géppel a habtejszínt.

vissza a listára