Csokoládés lávasüti málnás-kókuszos krémmel

Elkészítés

A tésztához a vajat és a csokoládét vízgőz felett összeolvasztjuk. A masszába belekeverjük a kakaót, a cukrot, a tojást, a tojássárgáját és habverővel felverjük, végül hozzákeverjük a tönkölylisztet is. A kész keveréket a vajjal kikent, és kakaóval megszórt kerámia formákba öntjük, kb. 1 cm-t kihagyva a forma szélétől . Előmelegített sütőben sütjük 7-8 percig, 185 fokon. Amikor már a tészta széle kemény és a közepe enyhén beesik, kivesszük a sütőből.
A krémhez egy fazékban összekeverjük a málnát és a cukrot. Felforraljuk, és időnként keverve hagyjuk a vizet leforrni a gyümölcsről, hogy szósz állagot kapjunk. Hozzáöntjük a kókusztejet, valamint a keményítőt és sűrű málnakrémet főzzünk, és ezzel díszítjük a lávasütit.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára