Cukkinis-sonkás rizottó

Elkészítés

A kimagozott cukkinit felkockázzuk, és a sonkát is kockákra vágjuk. Olajat melegítünk, fokhagymát pirítunk, majd a cukkinit is megpirítjuk. Külön serpenyőben egy kevés vajon a sonkát is megpirítjuk. Az alaplevet felmelegítjük. Serpenyőben alacsony hőfokon az apróra vágott hagymát is megpároljuk, majd a fele mennyiségű bort hozzáadjuk. Hozzáadjuk a rizst, kicsit pirítjuk, majd a maradék bort is ráöntjük, valamint az alaplét hozzáadagoljuk, és 12 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukkinit és a sonkát, sózzuk, borsozzuk és további 3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és mentát, valamint görög joghurtot és parmezánt adunk hozzá.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára