Egészben Sült Pisztráng Sült Cékla Salátával

30-60 perc
Közepes
Közepes
Alacsony

Elkészítés

A pisztrángot megmossuk, majd konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Bőrét beirdaljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd 2-3szelet citromot, néhány szelet fokhagymát és fél csokor egész kaprot helyezünk a hal felvágott hasába. Meglocsoljuk olivaolajjal és 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A céklát és a sárgarépát meghámozzuk, nagyobb kockára vágjuk. Összeforgatjuk az olajjal, almaecettel, sóval, borssal. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Közben egy serpenyőben lepirítjuk a diót, majd 1 ek olajat hozzáadunk és a kapribogyókkal együtt tovább pirítjuk. A zöldborsót 5 perc alatt gyorsan kifőzzük. A céklát hagyjuk kihűlni, majd lazán összeforgatjuk a zöldborsóval, dióval, kapribogyóval, a felkockázott savanyú uborkával, finomra vágott kaporral. A tetejére citromos tejfölt kanalazunk és megszórjuk egy kevés kapribogyóval és dióval.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára

Cookie Beállítások