Eton mess nyári gyümölcsökkel

Elkészítés

A tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, mindig megvárva, hogy teljesen felvegye a hab a cukrot. Ezután maximmumon kb. 5 percig dolgoztatjuk a robotgépet, amíg a hab kényes, krémes és szilárd lesz. Hozzákeverjük a keményítőt és a citrom levét és további egy percig verjük a habot. Nyomózsákba töltjük. Sütőpapírral leterített tepsire apró csókokat nyomunk belőle. 130 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját és hagyjuk lehűlni – ezalatt a habcsókok kissé kiszikkadnak. A sütőből kivéve légmentesen záró dobozban 1 hétig is eláll a habcsók.

Az epret kisebb darabokra vágjuk. Kis lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, gint és közepes lángon 7-10 perc alatt addig főzzük, amíg az eper összeesik és megpuhul, de nem esik szét. Leszűrjük, a szirupot félretesszük, mindkettőt lehűtjük.

A habtejszínt hideg tálban 2 evőkanál cukorral lágy habbá verjük. 1-2 habcsókot belemorzsolunk, amikor a tejszín már megfelelően habos.

Összeállítjuk a desszertet: a tejszínhabba óvatosan beleforgatjuk a főtt epret ügyelve, hogy ne keverjük el egyenletesen. Beleforgatjuk a friss gyümölcsöt. Egy tál aljára összetörünk néhány habcsókot, rákanalazzuk a gyümölcsös hab felét, majd ismét habcsók és hab következik. A tetejére habcsókot és gyümölcsöt. Tálaláskor poharakba szedjük és a lehűlt szirupból locsolunk rá.

 

vissza a listára